2012. december 19., szerda

TEKTIT METEORIT 46mm KARÁCSONYI - Jelenlegi ára: 4 800 Ft


Valódi TEKTIT METEORIT
GYŰJTŐKENEK KARÁCSONYRA JÓ AJÁNDÉK!!!
mérete 46mm
A fotókat magam készítettem.
Leírás:
A tektitek,  impaktitok meteoritbecsapódáskor keletkező természetes üvegek. Tektit vagy impaktit nem akárhol található a Föld felszínén. Előfordulása négy ismertebb helyre korlátozódik, három közülük ismert becsapódási kráter. Például Csehországban a Moldva folyó mentén található lelőhelyről származó tektit neve moldavit. A tektit név a görög tektosz (olvadt, olvadék) szóból származik.
A tektitek eredete még nem teljesen tisztázott. A földi ütközés elmélete szerint a földkéregbe csapódó meteoritokkal való ütközéskor a Föld felszínén megolvadt anyagból állnak, amely akár több száz km-re elrepülhet, és amely gyors lehűlése során üvegként szilárdul meg. E szerint az elmélet szerint, bár a tektitüveg kialakulását meteoritok Földdel való ütközése okozza, kiinduló anyaga elsősorban földi eredetű.
Más kutatók véleménye szerint a tektitek anyagukban sem a Földről, hanem más égitestről származnak.
A tektitek átlátszatlanok vagy áttetszőek, színük sárgás, szürkés, zöld, barna, fekete lehet, keletkezési helyüktől függően. Összetételük, akár a fulguritoké, hasonló a keletkezési hely talajösszetételéhez.
az: t


Jelenlegi ára: 4 800 Ft

Az aukció vége: 2012-12-19 11:41
. TEKTIT METEORIT 46mm KARÁCSONYI - Jelenlegi ára: 4 800 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése